voetbalzone

Nooij wil zich na aanslag niet terugtrekken uit Afrika Cup

Erik van Dam09 jan 2010, 21:30
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2010, 21:30
Advertentie

Bondscoach Mart Nooij van Mozambique zegt geen moment te hebben overwogen om zich met zijn land terug te trekken uit de strijd om de Afrika Cup in Angola. Het toernooi staat op het punt van beginnen, maar een aanslag op de spelersbus van Togo en de gevolgen daarvan hebben voor flink wat oproer gezorgd bij het tweejaarlijks evenement.

De Noord-Hollandse trainer liet aan de persbureaus weten dat hij de situatie betreurt. Toch wil hij niet weten van voortijdige capitulatie. “Het gaat natuurlijk om een uiterst tragische gebeurtenis, maar wij moeten doen wat van ons verwacht wordt'”, aldus Nooij. Zijn land speelt komende dinsdag haar eerste groepsduel tegen Benin.

Daarna bindt Mozambique nog de strijd aan met sterke landen als Egypte, dat titelhouder van het toernooi is, en Nigeria. In de laatste 24 uur komt veel nieuws naar buiten over landen die zich mogelijk willen terugtrekken uit de strijd. Bij de aanslag op de spelersbus van Togo, die vanuit Congo naar Angola reisde, kwamen waarschijnlijk twee mensen om het leven.

''Het is vreselijk wat er gebeurd is, maar ik begrijp ook niet dat Togo die reis met de bus heeft gemaakt'', aldus Nooij. Mozambique zorgde er gedurende de kwalificatiecyclus voor het WK 2010 in Zuid-Afrika voor dat Senegal een ticket misliep. Nooij en zijn selectie kwamen als winnaar uit de strijd tegen Senegal, waardoor Nigeria zich op de valreep kon plaatsen.

Bezig met laden …