voetbalzone

'Nooit eerder waren de spelers van Duitsland technisch en tactisch zo goed'

Matthijs van Laar09 apr 2014, 17:23
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2014, 17:23
Advertentie

Duitsland geldt op het WK in Brazilië als een van de topfavorieten en dat wordt onderschreven door Jürgen Klinsmann. De oud-spits van die Mannschaft won in 1990 zelf de wereldtitel en staat tegenwoordig aan het roer als bondscoach van de Verenigde Staten. In BILD blikt hij alvast vooruit de eindronde die in juni van start gaat.

voetbalzone

Klinsmann is zeer te spreken over de selectie die zijn voormalige assistent Joachim Löw tot zijn beschikking heeft en wordt daarin gesteund door Berti Vogts. De WK-winnaar van 1974 veroverde als bondscoach in 1996 de Europese titel met zijn land en fungeert tegenwoordig als klankbord voor Klinsmann in de VS. "Nooit eerder waren de spelers van Duitsland in technisch en tactisch opzicht zo goed", stelt Vogts in BILD.

"Berti's generatie won het WK in 1974 en die van mij in 1990", vult Klinsmann zelf aan. "De huidige generatie moet daar een vervolg aan geven." Overigens neemt Klinsi het met 'zijn' Team USA in de groepsfase al op tegen Duitsland, zij het pas in de derde wedstrijd. "Natuurlijk willen we hen verslaan, dat zou een sensatie zijn. Maar ik denk dat zij tegen die tijd al gekwalificeerd zijn voor de achtste finales."

Bezig met laden …