voetbalzone

Noord-Ieren en Tsjechen komen niet tot scoren

10 sep 2008, 22:50
Laatst bijgewerkt: 10 sep 2008, 22:50
Advertentie
Noord-Ierland is er niet in geslaagd zijn tweede duel op weg naar het WK 2010 met goed gevolg af te sluiten. De formatie van Nigel Worthington en Glynn Snodin hielden Tsjechië thuis op 0-0, hoewel men met topscorer David Healy in de gelederen vermoedelijk had gehoopt op een stuntje. Slovenië trok in de buurontmoeting met Slowakije aan het langste eind: 2-1.

Noord-Ierland – Tsjechië 0-0
Veel viel er niet te genieten voor de toeschouwers bij het WK-kwalificatieduel tussen Noord-Ierland en Tsjechië. De beide ploegen beëindigden het duel zoals het ook begonnen was: 0-0. In groep 3, waar Polen woensdagavond San Marino met 2-0 versloeg, verloren de Noord-Ieren het eerste duel al met 2-1 van Slowakije.

In de tweede ontmoeting tegen de Tsjechen wist de ploeg van bondscoach Worthington ook geen potten te breken. Topscorer Healy, die in de aanloop naar het voorbije EK in Zwitserland en Oostenrijk nog naam en faam maakte door aan de lopende band te scoren, had het vizier niet op scherp staan tegen Tsjechië. Voor hen was de ontmoeting met de Britten het openingsduel in de groep.

Slovenië – Slowakije 2-1
In het Oost-Europese onderonsje tussen het Slovenië van Matjaž Kek en Vladimír Weiss’ Slowakije ging het er heter aan toe. De 29-jarige Milivoje Novakovic, onder contract bij het Duitse 1.FC Köln, scoorde tweemaal namens zijn vaderland. Zijn eerste doelpunt na twintig minuten gaf Slovenië de leiding, zijn tweede betekende de nekslag voor de tegenstander.

Martin Jakubko deed een minuut na de 2-0 nog wel wat terug namens Bojovni Jondovci, maar de aansluitingstreffer in de 82ste minuut kwam veel te laat. De Slowaken, die voor het laatst in 1994 als combinatieland met Tsjechië actief waren op een WK, krijgen volgende maand tegen San Marino een herkansing om nog een rol van betekenis te spelen in groep 3 van de kwalificatiecyclus.
Bezig met laden …