voetbalzone

Noord-Ieren teleurgesteld na remise tegen Italië: 'Goed om te zien'

Bart Kruyt09 okt 2010, 10:40
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2010, 10:40
Advertentie

Een punt tegen afgetreden wereldkampioen Italië mag als een goed resultaat worden gezien door de Noord-Ieren, maar Nigel Worthington had het gevoel dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. David Healy kreeg in de eerste helft de grootste kans van de wedstrijd, maar wist die niet te verzilveren. “De spelers waren allemaal teleurgesteld in de kleedkamer en dat was goed om te zien”, zei Worthington.

Noord-Ierland was 24 jaar geleden voor het laatst op een eindronde actief en hoopt er over twee jaar weer bij te kunnen zijn in Polen en Oekraïne. Een overwinning op groepsfavoriet Italië was dan ook meer dan welkom geweest. “We wisten natuurlijk dat dit een zware wedstrijd zou worden”, zei Worthington. “We wisten dat Italië veel in balbezit zouden zijn, maar we hebben uitstekend tegenstand geboden en gaven weinig weg.”

De thuisploeg kreeg via Healy zelfs de grootste kans op de overwinning. “Als hij die maakt, winnen we deze wedstrijd ook nog”, vervolgde Worthington. “De spelers waren allemaal teleurgesteld in de kleedkamer en dat was goed om te zien. Ik moet mijn ploeg complimenten geven voor de werklust en het feit dat ze geen moment bang zijn geweest voor Italië. We kregen veel steun van de supporters en we hebben de fans niet teleurgesteld.”

Bezig met laden …