voetbalzone

Noord-Ierland zit in de wachtkamer: 'De fans gaan sowieso nog niet naar huis'

Bart Kruyt21 jun 2016, 21:30
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2016, 21:30
Advertentie

Noord-Ierland werd vooraf gezien als misschien wel de zwakste deelnemer aan dit EK, maar de ploeg van bondscoach Michael O’Neill kan zich nog kwalificeren voor de knock-outfase van het toernooi. De voetbaldwerg verloor dinsdag weliswaar van Duitsland, maar zou nog als een van de vier beste nummers drie van dit EK door kunnen stoten naar de volgende ronde.

De Noord-Ieren zitten even in de wachtkamer. “De fans gaan sowieso nog niet naar huis”, grapte O’Neill direct na de nederlaag tegen Duitsland. “We wilden ons vanavond natuurlijk al plaatsen voor de laatste zestien, maar als je de wereldkampioen ontmoet, heb je geen garanties. Het was heel lastig. Gelukkig had onze keeper Michael McGovern een goede dag.”

Noord-Ierland koos voor een erg verdedigende tactiek, maar toch kreeg Duitsland nog kans na kans. “Niemand wil een team opstellen dat louter verdedigt”, zei O’Neill. “Maar als je naar Duitsland kijkt, dan zie je alleen maar spelers van Bayern München, Real Madrid en ga zo maar door. Dan zet ik geen team neer dat met 7-0 verliest…”

Bezig met laden …