voetbalzone

Noors recordinternational neemt afscheid zonder minuten op eindronde

Thijs Post06 mei 2013, 13:50
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2013, 13:50
Advertentie

De recordinternational van Noorwegen houdt het bij 110 interlands. John Arne Riise, verdediger van Fulham, vindt het op zijn 32e tijd om een einde te maken aan zijn interlandloopbaan. “Ik heb er lang over nagedacht en ik ben van mening dat het tijd is om te stoppen met interlandvoetbal”, aldus Riise.

/

De pupil van Martin Jol bij Fulham wil nog ‘vier of vijf jaar’ mee op het hoogste niveau in Europa. “Dat is mijn hoofddoel. Nu de laatste fase van mijn carrière aanbreekt moet ik keuzes maken”, zo geeft Riise te kennen via de officiële kanalen van de Noorse voetbalbond (NFF). Bondsvoorzitter Yngve Hallen komt woorden tekort om Riise te prijzen. “Het was een fantastische carrière in het internationale voetbal. Hij was in veel wedstrijden beslissend, zijn bijdrage was fenomenaal.”

Riise debuteerde in januari 2000 voor de nationale ploeg, dat in dat jaar deelnam aan het EK van 2000 in Nederland en België. Riise kwam niet in actie op dat kampioenschap en daarna kwalificeerde Noorwegen zich niet meer voor een groot toernooi. Riise, als clubspeler actief bij onder meer AS Monaco, Liverpool en AS Roma, neemt dan ook afscheid zonder speelminuten op een eindronde.

Bezig met laden …