voetbalzone

Noorse loterijwinnaar koopt deel transferrechten van international

Bart Kruyt30 mei 2013, 18:46
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2013, 18:46
Advertentie

De fans van Odd Grenland hopen voorlopig nog even te kunnen genieten van Fredrik Semb Berge. De verdediger maakte in januari zijn debuut voor de Noorse ploeg en stond op de nominatie om in de zomer verkocht te worden, omdat Odd Grenland het geld hard nodig heeft. Dankzij de steun van Yngvar Borgesen hoeft de Noorse club echter niet zomaar ieder bod te accepteren.

Borgesen won onlangs 13,40 miljoen euro in de Noorse Eurojackpot en heeft met een deel van zijn winst 25 procent van de transferrechten van Berge gekocht. "Ik vroeg me af wat ik kon doen voor de lokale gemeenschap en kwam uit bij Odd Grenland", vertelde Borgesen. "Die club betekent veel voor de mensen hier en ik ben blij dat ik op deze manier een beetje kan helpen."

Odd Grenland, dat teleurstellend veertiende staat in de competitie met zestien ploegen, laat weten dat Borgesen 25 procent van een toekomstige transfersom voor de 23-jarige Berge zal ontvangen. De inmiddels tweevoudig international heeft vrede met de deal van zijn club: "Hij is een erg aardige man, die de club wilde helpen. Dus ik denk dat dit alleen maar positief is", aldus de verdediger.

Bezig met laden …