voetbalzone

Noorse tiener vestigt nieuw record als jongste international aller tijden

Erik van Dam27 aug 2014, 18:34
Laatst bijgewerkt: 27 aug 2014, 18:34
Advertentie

Martin Odegaard gaat definitief de Noorse recordboeken in. De pas vijftienjarige middenvelder start woensdagavond in de basis in de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Arabisch Emiraten in Stavanger. Odegaard werd een paar dagen geleden opgeroepen voor de nationale ploeg en verscheen om 18.30 uur aan de aftrap.

Odegaard werd in april dit jaar reeds de jongste voetballer ooit in de Noorse competitie, toen hij twintig minuten voor tijd inviel in de wedstrijd tussen zijn club Stromsgodset en Aalesund. Hij heeft inmiddels vijftien wedstrijden en drie doelpunten achter zijn naam staan in de Tippeligaen en werd vorige week dinsdag voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Noorwegen.

Bondscoach Per-Mathias Hogmo riep Odegaard bij zijn selectie voor het duel met de Verenigde Arabische Emiraten en zette de jonge middenvelder direct in de basiself. Odegaard is nu de jongste debutant ooit van de Noren. Voor woensdag was dat Tormod Kjellsen: hij was in 1910 pas 15 jaar en 351 dagen oud toen hij meedeed tegen Zweden; Odegaard is nu 98 dagen jonger.

Bezig met laden …