voetbalzone

Noorwegen en IJsland weinig wijzer na puntendeling

05 sep 2009, 22:53
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2009, 22:53
Advertentie
Noorwegen was hard toe aan een zege om punten te sprokkelen in Groep 9, waarin Oranje zich al plaatste voor het WK 2010. Op bezoek bij IJsland stond er na negentig minuten echter een 1-1 remise op het scorebord door goals van Jon Arne Riise en Eidur Gudjohnsen, waar beide landen praktisch gezien bijzonder weinig aan hebben.

Noorwegen won vorige maand verdienstelijk met 4-0 van Schotland, waardoor er bij de fans weer hoop leefde dat datzelfde Schotland in de groep nog gepasseerd kon worden. Het begin mocht er zijn voor het team van Egil Olsen. Jon Arne Riise bracht zijn land al na tien minuten op 0-1, waarmee Schotland (dat eerder op zaterdag won van Macedonië) weer wat in het vizier kwam in de strijd om een ticket voor Zuid-Afrika.

Binnen twintig minuten trok Gudjohnsen de stand echter weer gelijk namens IJsland, dat theoretisch gezien ook nog meedoet in de verdeling om een startbewijs. Noorwegen, met Christian Grindheim (SC Heerenveen) in de basis, kon echter geen bres meer slaan in de defensie van de tegenstander. Schotland staat daardoor nu drie punten los.
Bezig met laden …