voetbalzone

Nordfeldt baalt van blunder tegen Ajax: 'Grootste fout uit mijn carrière'

Daniel Cabot Kerkdijk12 apr 2012, 13:30
Laatst bijgewerkt: 12 apr 2012, 13:30
Advertentie

Door een vroege rode kaart voor Brian Vandenbussche maakte Kristoffer Nordfeldt woensdagavond tegen Ajax onverwachts zijn debuut voor sc Heerenveen. Het team van Ron Jans ging met 0-5 onderuit. "Een heel teleurstellend debuut", vertelt de sluitpost op de clubsite van Heerenveen. "Ik wilde bij mijn debuut de nul houden, en een solide wedstrijd keepen. Niet eens zozeer een wedstrijd met fraaie en spectaculaire reddingen, maar gewoon foutloos."

"En ik hoopte natuurlijk van het veld stappen met een overwinning." Het liep allemaal anders, al voorkwam Nordfeldt dat de noorderlingen met een ruimere nederlaag van het veld stapten. "Maar wie herinnert zich dat nu nog?", is de retorische vraag van de doelman. "Ik heb al met al niet goed gekeept, en als team hebben we ook een slechte wedstrijd gespeeld. Maar als je als keeper een fout maakt, is dat nou eenmaal erger dan wanneer een speler een slechte pass geeft."

De fout waarop Nordfeldt doelt, was die bij de 0-4. Een schot van De Jong was houdbaar, maar de Zweedse goalie liet de bal door zijn benen glippen. "Echt een enorme fout van mij, ontzettend balen. Het was de grootste fout uit mijn carrière. Ik moet hiervan leren. Dit zal me niet nog eens overkomen. Ik hoop dat de supporters me niet zullen herinneren als de doelman die deze fout beging."

Bezig met laden …