voetbalzone

Nordin Amrabat hakt de knoop door inzake Eredivisie-terugkeer

Noel Korteweg30 jun 2023, 16:27
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2023, 16:27
Advertentie

Nordin Amrabat blijft bij AEK Athene, zo meldt Voetbal International vrijdag. Eerder deze maand werd bekend dat de 36-jarige rechtsbuiten in gesprek was met sc Heerenveen, maar van een transfer naar Friesland zal het dus niet komen. Amrabat gaat zijn contract in Griekenland met één jaar verlengen.

De 64-voudig Marokkaans international heeft naast Heerenveen ook contact gehad met FC Utrecht, RKC Waalwijk en PEC Zwolle. Na gesprekken met AEK heeft Amrabat besloten om daar actief te blijven en zijn aflopende contract met een seizoen te verlengen. De rechtspoot speelt in het buitenland sinds 2011, toen hij PSV verliet voor een avontuur bij het Turkse Kayserispor.

Daarna volgden diverse avonturen in het buitenland voor de international van Marokko. Amrabat speelde in zijn loopbaan in totaal voor negen clubs in zes verschillende landen. Zo was hij achtereenvolgens actief bij VVV-Venlo, PSV, Kayserispor, Galatasaray, Málaga, Watford, CD Leganés en Al-Nassr voordat hij de overstap maakte naar Griekenland.

In 2021 tekende hij een tweejarig contract bij AEK, dat afgelopen seizoen de landstitel en de Griekse beker in de wacht wist te slepen. In de met 2-0 gewonnen bekerfinale tegen PAOK Saloniki werd Amrabat als invaller gebruikt. Met zijn contractverlenging wordt zijn periode in Griekenland dus verlengd met een jaar. Amrabat gaat komend seizoen met AEK de voorronde van de Champions League in.

Bezig met laden …