voetbalzone

Nordin Amrabat heeft Eredivisieclubs voor het uitkiezen: ‘Dit is het moment’

Rian Rosendaal05 jun 2023, 23:48
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2023, 23:48
Advertentie

Nordin Amrabat staat open voor een terugkeer in de Eredivisie. De inmiddels 36-jarige aanvaller beschikt over een aflopend contract bij AEK Athene en is naar eigen zeggen al door twee Nederlandse clubs benaderd. Amrabat speelde in 2011 bij PSV voor het laatst op Nederlandse bodem. Daarna volgden diverse avonturen in het buitenland voor de 64-voudig international van Marokko.

Het gezin van Amrabat is na de coronaperiode in Nederland blijven wonen en de routinier is inmiddels wel toe aan een hereniging. "Ik speel nu al twaalfenhalf jaar in het buitenland en dit is het moment om terug te komen naar Nederland", concludeert de aanvaller maandag in Rondo van Ziggo Sport. "Of er moet nog iets leuks tussenkomen." Presentator Wytse van der Goot wil weten of er al gesproken is met clubs uit de Eredivisie. "FC Utrecht wordt veel genoemd, bijvoorbeeld." Amrabat wil niet specifiek op namen van clubs ingaan. "Ik heb wel met twee clubs gezeten en twee andere clubs hebben mij gebeld. Dus ik ga met iedereen zitten, ik vind het ook wel leuk om de plannen aan te horen."

"Ik wacht mijn opties even af. Het is wel de bedoeling dat het een club uit het linkerrijtje wordt, maar het rechterrijtje zou ook kunnen", voegt Amrabat daaraan toe. "Het liefst wil ik terug naar Nederland. Of er moet echt iets leuks komen." De voormalig aanvaller van onder meer PSV en Galatasaray had afgelopen winter al een transfer kunnen maken. "In januari kon ik bijvoorbeeld naar Al-Nassr. Ze belden mij dat ze nog aanvoer zochten voor Cristiano Ronaldo en kwamen daardoor bij mij terecht. Ze wilden me overnemen, maar AEK zei tegen mij dat we voor de dubbel gingen en ze me echt nodig hadden. Ik had met Ronaldo in de ploeg kunnen spelen, maar ik mocht niet."

Amrabat speelde in zijn loopbaan in totaal voor tien clubs in zes verschillende competities. In 2021 tekende de doorgewinterde aanvaller een tweejarig contract bij AEK Athene, dat afgelopen seizoen de landstitel en de Griekse beker in de wacht sleepte. In de met 2-0 gewonnen bekerfinale tegen PAOK Saloniki werd Amrabat als invaller gebruikt. Het lijkt er nu op dat dat zijn laatste minuten waren in het shirt van de grootmacht uit Griekenland.

Bezig met laden …