voetbalzone

'Normaal gesproken praat ik niet over individuen, maar hij was erg goed'

Matthijs van Laar22 mrt 2015, 16:53
Laatst bijgewerkt: 22 mrt 2015, 16:53
Advertentie
voetbalzone

Manchester United is er nog niet, maar het elftal van Louis van Gaal nam zondagmiddag wel een voorschot op een klassering bij de beste vier in de Premier League. Directe concurrent Liverpool werd op eigen terrein afgetroefd (1-2), waarmee the Red Devils het gat met de aartsrivaal tot vijf punten hebben vergroot. Dat was vooral te danken aan Juan Mata, die de twee treffers voor zijn rekening nam.

De Spanjaard noemde het zijn beste wedstrijd ooit voor United en Van Gaal kon dat gedeeltelijk beamen. "Het was in ieder geval zijn beste wedstrijd sinds mijn komst", zei hij in gesprek met Sky Sports. "Normaal gesproken praat ik niet over individuele spelers, maar hij was heel erg goed. Hij speelt eigenlijk al constant goed sinds ik hier manager ben, maar vanwege de balans heb ik soms andere spelers opgesteld."

Van Gaal was al met al dus tevreden, maar plaatste wel een aantal kanttekeningen bij de tweede helft. United stond al na één minuut met een man meer vanwege rood voor Steven Gerrard, maar verzuimde om ver weg te lopen. Daardoor bleef het spannend. "We verloren te veel ballen en brachten daardoor Liverpool terug in de wedstrijd. Maar we gaven volgens mij niet zoveel kansen weg."

Voor Mata was dat na afloop geen thema. Hij liep met zijn hoofd in de wolken. "Dit is een ongelooflijke dag voor mij. Dit is zo belangrijk. Na die rode kaart wisten we dat we moesten scoren omdat Liverpool tot het einde zou gaan drukken. Dat is gelukt."

Bezig met laden …