voetbalzone

‘Norse’ Luzhny vol vertrouwen: ‘Wij gaan winnen in Alkmaar, klaar’

Daniel Cabot Kerkdijk20 okt 2010, 19:11
Laatst bijgewerkt: 20 okt 2010, 19:11
Advertentie

De Oekraïnse afvaardiging van Dynamo Kiev had er op de persconferentie in de aanloop naar het Europa League-duel met AZ weinig zin in. Het digitale thuis van de Alkmaarders meldt dat trainer Oleg Luzhny en verdediger Tara Mikhalic een half uur te laat kwamen en bovendien alleen Russische vragen beantwoordden. Eén ding werd in ieder geval duidelijk uit de vertaling: “Wij gaan hier winnen, klaar.”

“Jullie regering moet eens iets aan die drukke wegen doen. Hier zouden wij niet kunnen wonen”, tekende de website op uit de monden van de norse heren. Wat daarna volgde was een spervuur aan vragen in het Russisch aan Luzhny en Mikhalic. Voordat de Nederlandse afvaardiging ook maar één vraag kon stellen, waren de stoelen achter de tafel alweer leeg.

“Deze wedstrijd is belangrijk voor het team”, vertaalde een tolk later de woorden van Luzhny. “Ik vind dit duel net zo belangrijk als een competitiewedstrijd. Dat maakt voor mij geen verschil, elke wedstrijd moet gewonnen worden. Geloven onze supporters niet in de kwalificatie voor de volgende ronde? Wat denkt u zelf? Wij gaan hier winnen, klaar.”

Mogelijk kan sterspeler Andrei Shevchenko, ondanks licht blessureleed, gewoon spelen tegen de Alkmaarders. “Hij heeft de afgelopen tijd een individueel programma afgewerkt”, verklaart Luzhny. “Na de persconferentie gaan we tijdens de training zijn kracht meten. Of hij meedoet of niet hangt volledig van de training af. Of Oleg Gusev kan spelen? Ja, hij is fit.”

Bezig met laden …