voetbalzone

Norwich City zet trainer vijf duels voor einde van competitie op straat

Gijs Freriks06 apr 2014, 21:35
Laatst bijgewerkt: 06 apr 2014, 21:35
Advertentie
voetbalzone

Norwich City heeft Chris Hughton op straat gezet. The Canaries verloren zaterdag met 0-1 van West Bromwich Albion en die nederlaag heeft de manager dus de kop gekost. De club van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer geeft maandag tijdens een persconferentie meer uitleg over het gedwongen vertrek van Hughton.

De 55-jarige Ier maakte in de zomer van 2012 zijn entree op Carrow Road en behield de club met onder meer overwinningen op Arsenal en Manchester United voor het hoogste niveau. Norwich finishte vorig seizoen als elfde en momenteel staan men zeventiende, met vijf punten boven de degradatiestreep. Norwich wist slechts één van de laatste zes duels in de Premier League te winnen.

Neil Adams neemt het takenpakket over. De 48-jarige oud-middenvelder, die 206 officiële wedstrijden voor de vereniging uit Norfolk speelde, had tot dit moment Norwich Onder-18 onder zijn hoede. Met dat elftal won hij vorig seizoen de FA Cup door Chelsea in de finale te verslaan. “De club is ervan overtuigd dat de supporters met Neil weer achter het team gaan staan voor de komende cruciale wedstrijden”, zegt David McNally.

voetbalzone

De directeur omschrijft Adams als een ‘moderne en succesvolle trainer’ en de coach zegt zelf ‘trots’ te zijn dat hij de kans krijgt Norwich te trainen: “De mensen weten wat deze club voor mij betekent en ik ga er alles aan doen om lijfsbehoud veilig te stellen. De laatste vijf wedstrijden zijn een grote test voor ons en met de steun van de geweldige Norwich-supporters hebben we alle kans om onze doelen te bereiken”, aldus Adams, die met Norwich zaterdag op bezoek gaat bij Fulham. In de duels daarna treffen de geelhemden Liverpool, Manchester United, Chelsea en Arsenal.

Bezig met laden …