voetbalzone

Norwich-trainer verdedigt ‘miskoop’ Van Wolfswinkel

Erik van Dam21 nov 2013, 16:42
Laatst bijgewerkt: 21 nov 2013, 16:42
Advertentie

De Engelse krant Daily Mail stelde deze week een ‘Elftal der Miskopen’ samen: een opstelling van spelers die in de zomer transfereerden naar een Premier League-club maar tot dusver enigszins of flink tegenvielen. Op doel stond Maarten Stekelenburg en in de spits werd plek ingeruimd voor Ricky van Wolfswinkel. Chris Hughton zegt zeker nog wel vertrouwen te hebben in de aanvaller.

/

Van Wolfswinkel ruilde Sporting Portugal in de zomer voor zo’n tien miljoen euro in voor Norwich City. Hij speelde tot nog toe acht wedstrijden en scoorde pas één keer. Zijn trainer denkt echter dat hij nog wat meer tijd nodig heeft en maakt zich geen zorgen, zegt hij. “De één past zich sneller aan dan de ander. Een recordaankoop brengt altijd een hype teweeg en grote verwachtingen”, weet Hughton.

“Sommigen beginnen voortvarend en maken de ene na de andere treffer, bij anderen is de bijdrage goed en laten de doelpunten wat langer op zich wachten. Er zijn meer grote spitsen geweest die de Premier League binnenkwamen en niet zo veel scoorden als je zou verwachten. Ricky is een jongen met zelfvertrouwen en dat komt doordat hij gewend is doelpunten te maken”, zegt de trainer.

“Hij heeft wat tijd nodig gehad om te wennen toen hij arriveerde uit Portugal, dus ik maak me geen zorgen om hem. Ik kan hem qua werkethiek niets verwijten. Hij heeft niet de doelpunten gemaakte die hij had willen maken, maar zijn bijdrage aan het elftal is goed”, vindt Hughton. Van Wolfswinkel kan momenteel nog niet spelen voor Norwich: tijdens de interlandonderbreking zou hij zich aan zijn geblesseerde teen hebben laten behandelen door een specialist in Londen.

Bezig met laden …