NOS

NOS heeft nieuws over de uitzendrechten van het WK van 2026 en 2030

Redactie 12 sep 2024, 16:53
Laatst bijgewerkt: 12 sep 2024, 16:53
Advertentie

De NOS gaat ook de WK’s van 2026 en 2030 uitzenden, zo maakt de publieke omroep bekend. Ook de kwalificatieduels en de wedstrijden in de Nations League blijven te volgen via de kanalen van de NOS.

Het WK van 2026 wordt gespeeld in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. Het is voor het eerst dat er 48 landen meedoen aan het mondiale eindtoernooi. 

Het is nog niet bekend waar het WK van 2030 plaatsvindt. Duidelijk is wel dat de definitieve locatie op 11 december officieel bekend wordt gemaakt en dat het gezamenlijke bid van Spanje, Portugal en Marokko als enige nog op tafel ligt. 

De NOS zendt de eindtoernooien al sinds jaar en dag uit en is daarom blij dat ook de komende twee WK’s te zien zijn op de zender. "Het WK voetbal voor mannen is een van de grootste sportevenementen ter wereld en heeft daardoor enorme journalistieke relevantie", aldus hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman van NOS Sport. 

"Zeker wanneer het Nederlands elftal zich plaatst. In 2030 is het precies 100 jaar geleden dat het eerste WK plaatsvond.” 

“Daar zijn genoeg verhalen over te vertellen, zowel van binnen als buiten de stadions. Dat past ook heel goed bij de taak van de NOS."

De kwalificatiewedstrijden voor het WK van 2026 gaan in maart van start. Tot die tijd speelt Nederland nog duels met Hongarije, Duitsland en Bosnië en Herzegovina in de Nations League. 

Bezig met laden …