Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Nottingham Forest beschuldigt VAR van clubvoorkeur en overweegt stappen

Laatste update:

Nottingham Forest overweegt zijn opties na de 2-0 nederlaag bij Everton zondag. The Tricky Trees beschuldigen op X de videoscheidsrechter van favoritisme, nadat het - naar eigen zeggen - drie keer een penalty werd ontnomen.

Everton wist het cruciale degradatieduel uiteindelijk met 2-0 winnend te besluiten. Doelpunten van Idrissa Gueye en Dwight McNeil bleken uiteindelijk genoeg voor de zege. Door de tweede puntenmindering moeten the Toffees nog altijd vrezen voor degradatie.

Halverwege de eerste helft claimden de spelers van Forest voor het eerst een strafschop. Ashley Young tikte Giovanni Reyna tegen de voet aan bij een bal die wat tussen beide spelers inviel. De Amerikaan stortte ter aarde, maar Anthony Taylor alsook videoscheidsrechter Stuart Attwell zagen er geen strafschop in.

Vlak voor het rustsignaal dacht men bij Forest wederom aan een penalty en weer was het Young die een hoofdrol vertolkte. Na een voorzet bij de tweede paal leek de voormalig Manchester United-back de bal met de hand te beroeren: geen strafschop

Na ruim tien minuten in het tweede bedrijf volgde het derde en laatste appel voor een strafschop vanuit Forest-kant. Wéér ging het bij de vermeende overtreding om de rol van Young. Na een geweldige steekbal kwam een alerte Callum Hodson-Odoi voor zijn man Young. De vleugelaanvaller ging neer, maar werd niet beloond met een strafschop.

De sociale media-afdeling van Forest spuwde direct zijn vuur op X. Volgens hen had de club voorafgaand aan de degradatiekraker bij de PGMOL - de Engelse scheidsrechtersorganisatie - aangekaart dat Attwall een Luton Town-fan is.

Omdat Luton een uiterst belangrijke concurrent is voor Forest in de strijd om handhaving, wilde de club dat hij van de wedstrijd gehaald zou worden. Het gebeurde niet, en dat zet kwaad bloed bij Forest.

"Drie extreem slechte beslissingen", schrijft de club op X. "Drie penalty's zijn niet gegeven en dat kunnen wij simpelweg niet accepteren. We hebben de PGMOL vooraf gewaarschuwd dat de VAR een Luton-fan is, maar ze hebben geen actie ondernomen."

"Ons geduld is al meerdere keren op de proef gesteld", vervolgt de club verwijzend naar eerdere scheidsrechterlijke beslissingen dit seizoen. "Nottingham Forest beraadt zich nu om haar opties te overwegen."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Over die penalties: Over de eerste kun je discussieren, ik vond het niet genoeg voor een penalty. De tweede was hands, maar volgens mij is er niemand die de regels rondom hands nog begrijpt omdat die per week lijken te veranderen. De derde was geen twijfel over mogelijk, dat was absoluut een penalty.

Het is wel heel apart dat iemand die openlijk fan is van Luton betrokken mag zijn als wedstrijdleiding bij wedstrijden die belangrijk zijn voor Luton.

Lijkt veel op de casus rondom Ruperti. Je moet zo'n man niet in de situatie brengen. Hij zal echt wel overtuigd zijn van zijn keuzes, zijn clubvoorkeur speelt hier (misschien) mee.

En wat vinden we van de scheidsrechter die dus blijkbaar ook drie momenten over het hoofd ziet? Scheidsrechters durven tegenwoordig met de VAR echt niet meer op het scherpst van de snede te fluiten, omdat ze te veel vertrouwen op de VAR als backup. Gebeurt veel te vaak dat ze overduidelijke penalties niet meer geven en gecorrigeerd moeten worden.

22 april 2024 om 13:57

Je moet de VAR leidend maken, dan is 1 gedeelte al opgelost van het probleem. Dus, nee, niet roepen naar het scherm maar gewoon als VAR overrulen. Scheids heeft nu eenmaal geen zicht op alles. VAR wel dankzij de techniek. De VAR moet dan wel ook de elite van het scheidsrechterscorps zijn natuurlijk en mogen doorgaan tot ze te slechte ogen hebben voor beeldschermwerk. Tevens dient de VAR beslissing op alle schermen in stadion te zien zijn ter verduidelijking. En als je bang bent voor interpretatieverschillen en/of clubvoorkeuren; maak er een clubje van 5 van die alle 5 beslissing nemen en meerderheid telt (waarna natuurlijk ernstig geëvalueerd gaat worden waar de verschillen liggen). Of je regelt dat de VAR niet uit het land van de competitie komt, dan voorkom je al een heleboel van partijdigheid. met de huidige techniek kan iemand in Madrid VAR zijn voor de Nederlandse competitie en andersom iemand in Zeist VAR bij Athletic-Real Sociedad. Of dat allemaal nodig is, denk het niet, want met AI kun je strx wss al een heleboel laten beslissen door software ipv mensen.

Kom op jongens.
Geef Nottingham gelijk en maak er 2-1 van.
Blijft alles zo goed als gelijk behalve mijn toto die opeens veranderd van €0,- naar €220.
Ik zeg doen en voortaan even wat meer aandacht bij het aanstellen van de leidsmannen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren