voetbalzone

‘Nu Chery weg is, voel ik het als mijn taak om het over te nemen’

Erik van Dam01 aug 2015, 16:53
Laatst bijgewerkt: 01 aug 2015, 16:53
Advertentie

FC Groningen verkocht deze zomer Tjaronn Chery aan Queens Park Rangers en Maikel Kieftenbeld aan Birmingham City. Voor Chery werd geen directe opvolger gehaald, omdat FC Groningen reeds de beschikking had over Albert Rusnák. De Slowaak, die eerder indruk maakte bij SC Cambuur en vervolgens de overstap maakte binnen het noorden, wil graag belangrijker worden voor zijn club nu Chery een stap hogerop is gegaan.

voetbalzone

Rusnák zegt dat Chery de leider was en de man om wie het in productief opzicht draaide. “Nu hij weg is, voel ik het als mijn taak om over te nemen wat hij deed en om daar jongens in mee te nemen. Ik ben geen nieuwe Chery, want ik ben een ander type. Maar ik wil wel graag voor FC Groningen doen wat hij deed”, zegt Rusnák hoopvol. Hij zegt in De Telegraaf dat hij dat op het veld wil laten zien. Zondag krijgt de Slowaak daar een eerste kans voor, wanneer hij het met zijn club opneemt tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Hij kan dan ‘op tien’, waar Chery vorig seizoen nog voetbalde, zichzelf manifesteren. De wedstrijd is voor beide clubs een ander verhaal. “Het zal voor PSV misschien anders zijn, omdat zij deze prijs al zo vaak hebben gewonnen. Ze hebben met Memphis Depay en Georginio Wijnaldum hun beste spelers van vorig seizoen verloren, maar dat geldt in zekere zin ook voor ons. Zij blijven favoriet”, vindt Rusnák.

Bezig met laden …