voetbalzone

'Nu is het echt genieten, tuurlijk. Hiervoor voetbal je al die jaren'

Bart Kruyt31 jul 2012, 23:00
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2012, 23:00
Advertentie

Feyenoord keert met gemengde gevoelens terug naar Nederland na de verloren uitwedstrijd bij Dynamo Kiev. De 2-1 nederlaag biedt nog voldoende perspectief, maar in de kleedkamer leefde het idee dat het verlies niet nodig was geweest. "Na de 0-1 waren we met ons hoofd in de wolken, maar achteraf overheerst er toch wel een lichte teleurstelling", zei Ruben Schaken.

/

De aanvaller verzorgde kort na rust de openingstreffer, maar zag Feyenoord de voorsprong uit handen geven. "Vooraf was Dynamo Kiev de duidelijke favoriet, maar wij hebben laten zien dat we als één team kunnen voetballen", zei Schaken op de website van zijn club. "Tot aan de gelijkmaker stonden we tactisch goed, maar uiteindelijk mogen we blij zijn dat het maar 2-1 is gebleven. We zijn natuurlijk een jonge ploeg, dus we moeten leren van deze wedstrijd. Dit nemen we mee in onze bagage."

Lex Immers, die de assist leverde bij de goal van Schaken, vond dat Feyenoord 'niet mocht klagen': "Als we in de eerste helft onze kansen iets beter hadden uitgespeeld, hadden we hier misschien twee keer gescoord", zei hij tegen NUsport. "Maar in de tweede helft begonnen wij vermoeid te raken en gingen zij een tandje hoger spelen. We hebben geluk gehad dat ze er toen niet drie of vier in schoten, want dat had zomaar gekund."

Immers had genoten van zijn debuut in de Champions League: "Tijdens de wedstrijd niet, dan heb je geen tijd om na te denken over hoe mooi het is dat je in de Champions League speelt. Maar nu is het echt genieten, ja. Tuurlijk. Hiervoor voetbal je al die jaren. We hebben toch maar mooi mogen spelen in het stadion waar Spanje Europees kampioen is geworden, tegen heel ervaren spelers die allemaal Champions League-waardig zijn. Voor ons allemaal is dit een heel mooie ervaring. Hopelijk kunnen we er volgende week nog iets mooiers van maken."

Bezig met laden …