voetbalzone

‘Nu is het zaak dat we woensdag tegen PSV precies zo spelen’

Erik van Dam17 okt 2015, 22:00
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2015, 22:00
Advertentie

Twee wedstrijden in de Bundesliga eindigden zaterdag met zes doelpunten: Eintracht-Gladbach werd 1-5 en VfL Wolfsburg-TSG Hoffenheim werd 4-2. Die Wölfe dankten hun riante zege aan een hattrick van Max Kruse en een goal van Bas Dost, die nu op zes stuks in acht wedstrijden staat. Zijn trainer Dieter Hecking was uitermate goed te spreken over de overwinning van zijn team.

voetbalzone

“We begonnen erg goed aan de wedstrijd”, zegt Hecking op de clubwebsite, daarmee doelend op de razendsnelle 1-0 van Kruse na 42 seconden. “Vanaf de eerste minuut speelden we doelmatig. Ik had wel graag gezien dat we nog efficiënter hadden gevoetbald voor rust en toen al de derde erbij hadden gemaakt. Dan was het al vroeg beslist geweest. We waren alleen iets te onbekommerd en daardoor viel de 2-1 toch.”

Dat het tien minuten na rust ook nog eens 2-2 werd door toedoen van Jonathan Schmid, was uiteindelijk niet voldoende om VfL Wolfsburg te doen kantelen. “We hervonden onszelf, maakten twee mooie doelpunten en verdienden het te winnen. Dit is een eerste stap in de goede richting: nu is het zaak dat we woensdag tegen PSV net zo goed spelen. Dan kunnen we ook uit die wedstrijd drie punten halen”, aldus Hecking.

Bezig met laden …