voetbalzone

‘Nu moeten we laten zien waarom we de beste club ter wereld zijn’

Daniel Cabot Kerkdijk10 apr 2016, 10:07
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2016, 10:07
Advertentie

Barcelona leek in de beslissende fase van het seizoen in topvorm te verkeren, maar het team van Luis Enrique kampt toch met sportieve tegenslag. De laatste drie competitieduels leverden slechts één punt op: na de misstappen tegen Villarreal (2-2) en Real Madrid (1-2) volgde zaterdagavond een uitnederlaag tegen Real Sociedad (1-0). De Catalanen kregen in de vierde minuut al een goal tegen en slaagden er niet in om een gelijkmaker af te dwingen.

/

“De wedstrijd kon niet slechter beginnen”, zo erkende Luis Enrique na afloop. “We hebben een slechte eerste helft gespeeld. We hebben meer met het hart dan het hoofd gespeeld en we hadden de wedstrijd beter moeten controleren. De tweede helft vond ik beter. Geronimo Rulli keepte echter heel goed en dat is niet de eerste keer dat hij dat doet tegen ons. We verdienden het niet om te verliezen.” Barcelona heeft echter al sinds 2007 niet meer in Anoeta gewonnen.

Luis Enrique maakt zich nog geen zorgen. Barcelona heeft immers nog alles in eigen hand. “We gaan nog aan kop, met een voorsprong van drie en vier punten op onze belagers”, verwees hij naar Atlético Madrid en Real Madrid. “Het heeft weinig zin om al het negatieve eruit te pikken. We verlaten dit prachtige stadion met gemengde gevoelens, zoals we helaas al jaren doen. Een jaar geleden stonden we maar twee punten voor en was het doelsaldo niet in ons voordeel. Nu moeten we laten zien waarom we de beste club ter wereld zijn, zoals ook op ons shirt staat.”

Bezig met laden …