Núñez gaat balend naar de grond na goal Gravenberch; ook Dallinga trefzeker

Sam Vreeswijk26 okt 2023, 22:53
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 02:23

Liverpool heeft donderdagavond een grote stap gezet richting overwintering in de Europa League. De formatie van manager Jürgen Klopp was op Anfield met 5-1 te sterk voor Toulouse. Diogo Jota, Wataru Endo, Darwin Núñez, Ryan Gravenberch en Mohamed Salah scoorden namens de thuisploeg, terwijl Thijs Dallinga nog iets terugdeed. The Reds gaan nu overtuigend aan kop in Groep E, met negen punten uit drie duels. Toulouse staat tweede, met vier punten na drie wedstrijden.

Bij Liverpool begonnen een aantal doorgaans vaste krachten op de bank: onder meer Virgil van Dijk, Alisson Becker, Mohamed Salah en Cody Gakpo verschenen niet aan de aftrap. Dat gold wel voor Gravenberch, die op het middenveld stond geposteerd. Toulouse begon met Dallinga in de basis, maar zonder Stijn Spierings (niet ingeschreven voor Europa League) en Zakaria Aboukhlal (geblesseerd).

De thuisploeg kwam al na negen minuten op voorsprong via Jota. Hij ontving de bal rond de middencirkel, draaide weg bij zijn tegenstander en verschalkte na een knappe versnelling doelman Guillaume Restes: 1-0.

Heel lang kon Liverpool daar niet van genieten, want dankzij Dallinga stond het na een kwartier weer gelijk. De spits ontsnapte aan de buitenspelval toen hij diep werd gestuurd door Aron Dønnum, ging op keeper Caoimhín Kelleher af en rondde koelbloedig af: 1-1.

Liverpool ging vervolgens weer op zoek naar een nieuwe voorsprong, en die kwam er in de dertigste minuut. Trent Alexander-Arnold gaf de bal voor, waarna Endo klaarstond om de 2-1 binnen te koppen in de lange hoek. Enkele minuten later tekende Núñez zelfs voor de 3-1, door een bal uit de kluts hard en hoog in de korte hoek te schieten.

Vlak na rust kreeg Toulouse de uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Kelleher leverde de bal zomaar in, waarna Dallinga Gabriel Suazo een niet te missen kans bood. De linksback hoefde alleen Alexander-Arnold, die op de doellijn stond, nog te verschalken, maar schoot de bal tegen de verdediger aan. Zo bleef het 3-1.

In het restant van de tweede helft kregen beide ploegen nog kansen op een volgende treffer, maar alleen Liverpool wist nog te scoren. Núñez omspeelde Restes en kon de bal voor een leeg doel binnenschieten, maar hij trof de paal. Gravenberch was er als de kippen bij om alsnog voor de 4-1 te tekenen. Terwijl de Nederlander dolblij was met zijn goal, was de Uruguayaan nog aan het balen van zijn misser. In de blessuretijd tekende invaller Salah, op aangeven van Gakpo, via de onderkant van de lat ook nog voor de 5-1.