Nuno Gomes zorgt voor spanning bovenin na duel met drie keer rood

Erik van Dam20 apr 2012, 23:17
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2012, 23:17

Sporting Braga heeft vrijdagavond nagelaten Benfica voorbij te gaan op de ranglijst in Portugal. De nummer drie van de Liga Sagres kende voorafgaand aan de wedstrijd tegen Paços Ferreira een achterstand van één punt op de club uit Lissabon, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Zodoende staan Benfica en Braga nu in punten gelijk op plek twee.

Eerder dit seizoen won Braga met overmacht van os Castores; in december werd het liefst 5-1. Vrijdagavond ging het echter minder voorspoedig tijdens de returnwedstrijd in Mata Real. Paulo Vunicius kreeg na iets meer dan twintig minuten al zijn tweede gele kaart en liet Braga zodoende geruime tijd met tien man spelen. Vitor sloeg vlot daarna toe en maakte de 1-0 voor Paços. Vervolgens kreeg Caetano direct rood en was het numerieke overtal weg.

Nadat vroeg in de tweede helft ook Luisinho er met tweemaal geel vanaf moest, stond Braga er plotseling weer florissant voor. Tien minuten voor tijd scoorde Nuno Gomes eindelijk de 1-1 en haalde men opgelucht adem. Benfica komt zaterdag in actie tegen Marítimo en hoopt dan weer wat weg te lopen bij Braga; koploper FC Porto speelt dezelfde dag thuis tegen Beira-Mar. De regerend kampioen koestert op dit moment een voorsprong van vier punten op zowel Benfica als Braga. Het seizoen eindigt over iets meer dan drie weken.