voetbalzone

'Nürnberg denkt in zoektocht naar nieuwe coach aan Nederlander'

Bart Kruyt11 okt 2013, 18:40
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2013, 18:40
Advertentie

Fred Rutten krijgt mogelijk een kans op eerherstel in de Bundesliga. De momenteel werkloze coach tekende in april 2008 een contract bij Schalke 04, maar werd nog binnen een jaar op non-actief gesteld wegens zeer tegenvallende prestaties. Bij 1. FC Nürnberg, dat op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer, schijnt men desondanks nog een goede coach te zien in de Nederlander.

/

Nürnberg zette afgelopen maandag Michael Wiesinger op straat en heeft dus een nieuwe coach nodig. Volgens de Nürnberger Zeitung is Rutten een van de kandidaten die in beeld is. Voormalig Young Boys-trainer Christian Gross was de eerste keus, maar hij komt in ieder geval niet. Nürnberg zal dus moeten doorschakelen naar een andere optie.

Felix Magath zou nu de nummer een op het lijstje zijn, maar Rutten is naar verluidt ook in beeld. De vraag is of de coach zin heeft in een samenwerking met Nürnberg: onlangs zei zaakwaarnemer Kees Ploegsma dat Rutten in ieder geval tot de winterstop niets wilde gaan doen. De oefenmeester werd ook in verband gebracht met AZ, maar gaat dus niet naar Alkmaar.

Bezig met laden …