Nuytinck trefzeker in doelpuntenfestijn, Been boekt nipte zege

Thijs Post25 aug 2013, 19:53
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2013, 19:53

John van den Brom en Mario Been hebben goede zaken gedaan in België. Van den Brom trakteerde het publiek met zijn Anderlecht op een doelpuntenfestijn: Charleroi werd met 5-2 aan de kant geschoven. Matías Suárez tekende voor een hattrick, terwijl ook Bram Nuytinck tot scoren kwam. Voor de landskampioen was het de vierde overwinning op rij. Been won met zijn Racing Genk met het kleinst mogelijke verschil van Cercle Brugge.

Anderlecht - Charleroi 5-2
Na twintig minuten kwam de ploeg van Van den Brom verdiend op voorsprong. Suárez tekende voor zijn eerste door van een meter of zestien keeper Parfait Mandanda te verschalken. Het was eenrichtingsverkeer, maar uit het niets trok Mohamed Daf (een product van de jeugdopleiding van Anderlecht) de stand weer gelijk. Anderlecht stelde echter snel orde op zaken en opnieuw zette Suárez zijn handtekening onder de treffer. Hij dankte een andere uitblinker, Frank Acheampong. De Ghanees zette drie man te kijk en schoot op de paal, waardoor Suárez de rebound kon binnentikken.

Direct na rust was hetzelfde recept verantwoordelijk voor de 3-1. Acheampong legde de bal op het hoofd van Suárez, die zijn derde binnenknikte. Nog altijd was het niet afgelopen. Eerst tekende Dennis Pollet voor de 3-2, waarna basisspeler Nuytinck met een fraai schot uit de draai weer voor een ruimere marge zorgde. Mocht er na dat doelpunt nog onzekerheid zijn, dan was dat na de 5-2 van Massimo Bruno wel voorbij. Het toptalent scoorde randje buitenspel alweer zijn vijfde doelpunt van het seizoen.

Racing Genk - Cercle Brugge 1-0
“Tegen Cercle moet er absoluut gewonnen worden”, zei Genk-coach Been voorafgaand aan de wedstrijd. Dat lukte, maar een ruime zege werd het niet. Benjamin De Ceulaer (in het verleden actief bij onder meer RKC Waalwijk en Feyenoord) schoof al na vier minuten de openingstreffer tegen de touwen. Een doelpuntenfestijn lonkte, maar dat werd het zeker niet. In het restant van de eerste helft was de beste kans zelfs voor Kristof D’Haene van Cercle, maar Genk-keeper László Köteles redde. In de tweede helft was de grootste kans voor de thuisploeg. Ex-Feyenoorder Thomas Buffel zag zijn inzet op de lijn gekeerd worden door verdediger Gregory Mertens van Cercle.