voetbalzone

Obama belt Amerikaanse uitblinkers: 'Tim, je zal je baard moeten afscheren'

Bart Kruyt03 jul 2014, 08:05
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2014, 08:05
Advertentie

Voor de Verenigde Staten eindigde het WK dinsdag in de achtste finales. De ploeg van Jürgen Klinsmann hield dankzij een uitblinkende Tim Howard lang stand tegen België, maar ging in blessuretijd toch kopje onder (2-1) en werd uitgeschakeld. In Amerika is men desondanks trots op de nationale ploeg en president Barack Obama belde Howard en Clint Dempsey persoonlijk op.

Het Witte Huis zette een video van het telefoongesprek op YouTube en de beelden van het gesprek zijn in korte tijd al duizenden keren bekeken. De heldenrol die Howard vertolkte was Obama niet ontgaan. ''Tim, ik weet niet hoe je de massa zal overleven wanneer jullie terugkeren. Je zal je baard moeten afscheren zodat ze je niet herkennen", grapte de president.

Volgens Obama heeft de Amerikaanse ploeg het volk trots gemaakt en was het dit jaar de eerste keer dat het hele land gericht naar de WK-wedstrijden keek. "De manier waarop jullie de harten van het hele volk hebben veroverd, is ongelooflijk", stelde de president. "Ik weet dat de uitschakeling teleurstellend is, maar wat jullie hebben gepresteerd is noemenswaardig en zal een verschil maken voor het land."


Bezig met laden …