voetbalzone

Obinna neemt revanche en stuurt winnend Nigeria

10 aug 2008, 13:04
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 13:04
Advertentie
Victor Obinna heeft sportieve wraak genomen. De Nigeriaanse spits werd donderdag fel bekritiseerd na het missen van enkele grote kansen tegen Nederland, maar zondag liet de aanvaller zien dat hij het vizier wel degelijk op scherp heeft staan. Aan de hand van Obinna won Nigeria met 2-1 van Japan.

De aanvaller van Chievo Verona was in het tweede groepsduel een plaag voor de Japanners, hoewel zij ook enkele goede kansen kregen. Het duel golfde in de eerste helft op en neer, maar geen van de kansen trof het doel. Pas na een uur spelen viel een treffer.

Nigeria was de gelukkige ploeg die de voorsprong nam. Obinna stond goed opgesteld na een knappe actie van Promise Isaac, die Solomon Okoronkwo bereikte. Deze speelde de bal door naar Obinna, die het buitenkansje verzilverde. Niet veel later verzorgde Obinna de assist op het tweede doelpunt van Nigeria, gescoord door invaller Victor Anichebe.

Japan gaf echter niet op. Na de aansluitingstreffer van Yohei Toyoda (’79) volgde een spannende slotfase, maar Nigeria hield eenvoudig stand. Dankzij de tweede nederlaag is Japan kansloos voor de volgende ronde. Nigeria voert momenteel de ranglijst aan met vier punten uit twee duels.
Bezig met laden …