voetbalzone

Ochoa: ‘Of dit de wedstrijd van mijn leven was? Ja, zonder twijfel’

Erik van Dam17 jun 2014, 23:09
Laatst bijgewerkt: 17 jun 2014, 23:09
Advertentie

Guillermo Ochoa was gans Brazilië dinsdagavond een doorn in het oog. De 28-jarige keeper speelde zijn 61e interland voor Mexico en was simpelweg niet te passeren voor het gastland, dat hard zijn best deed. Ochoa ranselde alles uit de hoeken en groeide uit tot de onbetwiste man van de wedstrijd. Na afloop erkende hij dat hij de pot van zijn leven keepte voor zijn nationale team.

voetbalzone

Ochoa staat in Frankrijk al jaren te boek als een geweldige doelman. De voorbije drie seizoenen kwam hij uit voor Ajaccio, waar hij steevast eerste keus was. Voor die tijd stond hij acht jaar onder contract bij América in zijn vaderland Mexico. Saillant detail: Ochoa’s contract bij Ajaccio loopt over twee weken ten einde. Hij kan dan transfervrij op zoek naar een andere club.

De keeper zal ongetwijfeld veel vette aanbiedingen krijgen, de komende maand. Hij gaf enige tijd geleden al aan niet meer bij Ajaccio te willen blijven en een nieuw avontuur aan te willen gaan. Met zijn heroïsche optreden tegen Brazilië heeft hij de aandacht van clubs wereldwijd op zich gevestigd. “Of dit de wedstrijd van mijn leven was? Ja, zonder twijfel”, reageerde hij vlot na de wedstrijd aan beIN Sports.

Bezig met laden …