voetbalzone

Oefenduel Engeland-Schotland pas na 2010

25 apr 2008, 14:50
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2008, 14:50
Advertentie
De volgende confrontatie tussen Engeland en Schotland zal niet eerder gespeeld worden dan in 2010. De twee aartsrivalen willen al tijden dolgraag tegen elkaar oefenen, maar weten geen geschikte datum voor het duel te vinden.

De Engelsen wilde in mei graag tegen hun Noorderburen spelen, maar dat paste niet in het programma van de Schotten. Toen Engeland vervolgens plannen maakte met bondscoach Fabio Capello over het invullen van de kalender in 2009, bleek een oefenwedstrijd tegen Schotland voorlopig onmogelijk.

Adrian Bevington, hoofd communicatie bij de Engelse voetbalbond (FA), liet weten dat een treffen tussen de aartsrivalen voorlopig niet aan de orde is. "Wij konden in mei, maar toen konden de Schotten niet. Een duel met Schotland zit niet in de plannen van 2009, waardoor de wedstrijd voorlopig van de baan is."

De laatste keer dat Engeland en Schotland het tegen elkaar opnamen, was in het jaar 1999. Een play-off om kwalificatie voor Euro 2000 in Nederland en België werd na een tweestrijd destijds gewonnen door de Engelsen.
Bezig met laden …