voetbalzone

Debuut Tijjani Reijnders overschaduwd: oud-keeper zakt op camera in elkaar

Tom Rofekamp24 jul 2023, 07:09
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2023, 07:09
Advertentie

De oefenwedstrijd tussen Real Madrid en AC Milan is zondagnacht ontsierd door een nare gebeurtenis. Oud-doelman Shaka Hislop (54), die nu als analist werkzaam is voor ESPN, stortte tijdens de voorbeschouwing op het duel in. Even later kwam hij weer bij bewustzijn. De wedstrijd vond wel gewoon doorgang en eindigde in 3-2 voor de Madrilenen. Tijjani Reijnders debuteerde officieus voor Milan.

Waarschuwing: dit artikel bevat schokkende beelden.

Hislop was live op Amerikaanse televisie toen het incident zich voordeed. De oud-doelman van onder meer Newcastle United en West Ham United zakte ineen terwijl co-host Dan Thomas hem een vraag stelde. Laatstgenoemde schreeuwde daarna om hulp en gaf vlak na de aftrap hoogte van Hislops medische toestand.

"Shaka is bij bewustzijn", zo schreef Thomas op Twitter. Tijdens de rust deelde hij hetzelfde nieuws ook voor de camera. Toen voegde Thomas tevens toe dat Hislops familie was geïnformeerd, maar dat 'het nog te vroeg was voor iedere vorm van medische diagnose'. Tot nog toe is er geen nieuwe update meer geweest over Hislops toestand.

Het duel tussen Real en Milan, dat plaatsvond in het Rose Bowlstadion, eindigde uiteindelijk in 3-2. Het betekende voor Jude Bellingham en Joselu hun officieuze debuut voor los Galácticos; (invaller) Reijnders , Ruben Loftus-Cheek en Luka Romero maakte hun eerste Milanese minuten. Milan kwam nog met 0-2 voor door treffers van Fikayo Tomori en Romero, voordat Real het helemaal omdraaide. Federico Valverde (twee) en Vinícius Júnior verzorgden de Madrileense productie.

Bezig met laden …