Oefentegenstander Man City wisselt tien spelers na twintig minuten

Bart Kruyt15 mei 2014, 19:50
Laatst bijgewerkt: 15 mei 2014, 19:50

Manchester City werd afgelopen weekend voor de vierde keer in de geschiedenis van de club kampioen van Engeland en is naar het Midden-Oosten afgereisd om het succesvolle seizoen af te sluiten. De ploeg van Manuel Pellegrini speelde donderdag zonder zijn internationals een vriendschappelijke wedstrijd tegen Al Ain en won zonder al teveel problemen: 0-3.

De supporters van City zullen echter niet napraten over de doelpunten van Marcos Lopes, Stevan Jovetic en Jordy Hiwula, maar vooral over wat er rond de twintigste minuut gebeurde. De wedstrijd zat nog niet eens op een kwart en er was nog niet gescoord, toen Al Ain-coach Zlatko Dalic liefst tien spelers tegelijk wisselde. City kwam dus al snel tegenover een heel nieuw elftal te staan.

De spelers van de Engelsen keken elkaar lacherig aan, maar City kwam voor rust niet verder dan een schot op de paal van Micah Richards. Pas in de tweede helft vielen de doelpunten: na een geweldige pass van Samir Nasri opende Lopes de score, waarna Jovetic een kwartier voor tijd met een fraaie individuele actie de marge verdubbelde. Kort voor tijd deed Al Ain nog bijna wat terug, maar de thuisploeg raakte de paal, voordat Hiwula het slotakkoord verzorgde met zijn eerste doelpunt voor het vlaggenschip van City: 0-3.