voetbalzone

Oekraïense legende mag EK meemaken: 'Na vier jaar vakantie ben ik terug'

Bart Kruyt16 feb 2016, 16:08
Laatst bijgewerkt: 16 feb 2016, 16:08
Advertentie

Andriy Shevchenko heeft als assistent-trainer een nieuwe rol gekregen bij het voetbalelftal van Oekraïne. De oud-spits van onder andere Dinamo Kiev, AC Milan en Chelsea gaat bondscoach Mikhail Fomenko ondersteunen op het Europees Kampioenschap in Frankrijk deze zomer. Shevchenko kreeg vier jaar geleden al de functie van bondscoach aangeboden, maar sloeg die toen af omdat hij vond dat hij de nodige ervaring miste.

/

Shevchenko rondde in maart vorig jaar zijn trainerscursus af en acht zichzelf nu wel klaar voor een grotere rol: “Na een vakantie van vier jaar keer ik weer terug in de voetbalwereld, als coach”, vertelde hij aan verslaggevers. “Ik heb gewerkt met trainers als Valeriy Lobanovskyi, Carlo Ancelotti en José Mourinho en veel geleerd. Cursussen hebben mijn ideeën vorm gegeven en gezorgd dat ik een eigen visie op het voetbal ontwikkelde. Ik hoop dat dit me in de toekomst gaat helpen.”

De inmiddels 39-jarige Shevchenko stopte in 2012 na het EK in Polen en Oekraïne met voetballen. Als international vond hij in 111 interlands 48 keer het net. Op het EK in Frankrijk krijgt hij als assistent-bondscoach te maken met Duitsland, Polen en Noord-Ierland, die allemaal in dezelfde poule zitten als Oekraïne.

Bezig met laden …