voetbalzone

Oekraïense miljardair toont blijdschap na loting van groep Nederland

Erik van Dam03 dec 2011, 07:10
Laatst bijgewerkt: 03 dec 2011, 07:10
Advertentie

Oleksandr Yaroslavskiy nam in de voorbereidingen op het EK 2012 de nodige financieringen voor zijn rekening om Charkiv helemaal speelklaar te maken voor het toernooi. De miljardair uit Oekraïne reageerde dan ook zeer verheugd, toen hij vrijdag zag dat het lot vier landen uit de top elf van de FIFA-ranglijst naar zijn stad brengt: Nederland, Duitsland, Denemarken en Portugal.

/

“Met drie wedstrijden van Nederland in Charkov heb ik niet alleen de hoofdprijs, maar met Nederland-Duitsland ook nog eens het mooiste duel uit de eerste ronde”, reageert Yaroslavskiy opgetogen in De Telegraaf. De miljardair pompte het nodige geld in Charkiv. “Naast de bouw van het stadion heb ik ook zestig miljoen euro in de bouw van een nieuw vijfsterrenhotel gestopt, honderd miljoen in het nieuwe vliegveld en nog eens honderd miljoen in allerlei andere projecten”, somt hij op.

Oranje zal volgend jaar zomer in de gelegenheid worden gesteld om de trainingsaccomodatie van Metalist Kharkiv te gebruiken. De huidige nummer drie van het land beschikt over hypermoderne faciliteiten. Extra bijkomstigheid is dat in de stad het grootste plein van Europa ligt, het Plein van de Vrijheid. Dat biedt plaats aan circa honderdduizend man. Het Metaliststadion heeft overigens ruimte voor dik 38.000 supporters.

Bezig met laden …