voetbalzone

Oekraïense voetbalbond en eigenaar Shakhtar ruziën over kaartverkoop

Robert Smid17 nov 2009, 15:07
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2009, 15:07
Advertentie

De machtige rijke eigenaar van Shakhtar Donetsk, Rinat Achmetov, is in conflict met de Oekraïense voetbalbond. Reden voor de botsing zijn de ticketprijzen voor het WK play-off duel Oekraine – Griekenland, die volgens de multimiljardair astronomisch hoog zijn.

Achmetov is volgens het ANP niet blij met de hoge ticketprijzen. De duurste kaartjes voor de belangrijke wedstrijden bedragen zeshonderd euro. De multimiljardair wilde een groot deel van de tickets opkopen om ze tegen aantrekkelijke prijzen te verkopen. De Oekraïense voetbalbond wees het voorstel van Achmetov echter af en noemde het ‘goedkope propaganda’.

"Helaas laten jullie je leiden door geld. Tot mijn grote verdriet maakt het jullie niet uit of het stadion woensdag vol zit", verzuchtte de steenrijke eigenaar op de website van Shakhtar. Oekraïne heeft een goede kans om zich woensdag te plaatsen voor het WK. Afgelopen zaterdag werd er verdienstelijk 0-0 gelijkgespeeld in Griekenland. De ploeg van Alexei Mikhailichenko kan zich nu in eigen huis kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Bezig met laden …