voetbalzone

Oekraïense voetballer Piskun doodt vier mensen na dollemansrit

Daniel Cabot Kerkdijk22 nov 2010, 09:57
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2010, 09:57
Advertentie

Vladislav Piskun is momenteel groot nieuws in Oekraïne. De 25-jarige verdediger van laagvlieger Sebastopol heeft vier mensen om het leven gebracht na een straatrace, zo schrijven diverse Oekraïense media maandag. Piskun, die niet had gedronken, verloor de macht over het stuur van zijn BMW en veroorzaakte een ravage.

Piskun stond met zijn auto bij een stoplicht en sprak met een bekende naast hem af om een straatrace te houden. De kennis nam echter een kleine voorsprong met zijn voertuig en Piskun besloot om de busbaan te nemen, nota bene in tegenovergestelde richting. De verdediger verloor de macht over het stuur, belandde met zijn auto op de stoep en reed vervolgens tegen een paal en muur aan.

Drie personen kwamen om het leven, een moeder en haar dochters van twee en vijf jaar oud. De zwangere vrouw die in het voertuig van Piskun zat overleed later in het ziekenhuis. Piskun kwam er met een gebroken been en een flinke hersenschudding nog enigszins goed vanaf. Het was echter aan de plaatselijke politie te danken dat hij niet ter plaatse door de menigte werd gelyncht.

Bezig met laden …