voetbalzone

Oekraïne bestrijdt mogelijk noodweer op EK met raketten

Bart Kruyt29 mei 2012, 07:20
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 07:20
Advertentie

Supporters van het Nederlands elftal die binnenkort de groepswedstrijden van Oranje op het EK zullen bezoeken hoeven niet te vrezen dat zij hun helden in de stromende regen moeten aanmoedigen. Oekraïne is van plan raketten in te zetten om regenwolken uiteen te drijven, als slecht weer dreigt tijdens wedstrijden van de Europese eindronde, zo meldt persbureau Reuters.

Nederland speelt haar drie groepswedstrijden in Kharkiv, in Oekraïne. "Ons afweergeschut is gereed om regenwolken te laten oplossen", zei een betrokkene. Oekraïne grijpt vaker naar onconventionele middelen om de weersomstandigheden te beïnvloeden: zo werd op 9 mei, tijdens de herdenking van de overwinning in de Tweede Wereldoorlog, een vliegtuig de lucht in gestuurd om dreigende regenwolken met chemische middelen tegen te gaan.

Raketten waren destijds niet nodig en het ligt niet in de lijn der verwachting dat dit tijdens het EK anders zal zijn. Momenteel is het goed weer in Oekraïne en tijdens het EK verwacht men dat het droog zal blijven, met temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Nederland speelt op de eindronde tegen Denemarken, Duitsland en Portugal.

Bezig met laden …