voetbalzone

Oekraïne gaat voorlopig verder met assistent van opgestapte Markevich

Erik van Dam25 aug 2010, 13:22
Laatst bijgewerkt: 25 aug 2010, 13:22
Advertentie

De Oekraïense voetbalbond heeft het ontslag van bondscoach Myron Markevich geaccepteerd. De medeorganisator van Euro 2012 heeft besloten om diens assistent Yuri Kalitintsev te benoemen als zijn opvolger. Kalitintsev zal in ieder geval de komende twee wedstrijden op de bank zitten; of hij definitief aan mag blijven is nog niet zeker.

/

Deze week besloot de Oekraïense federatie om Metallist Kharkiv, de oude club van Markevich, de straffen; de bond meende dat de uitslag van een wedstrijd tussen Metalist en Karpaty Lviv uit 2008 van tevoren was verkocht en handelde daarna adequaat. Markevich werd niet genoemd als medeplichtige, maar de bondscoach voelde zich wel behoorlijk in zijn hemd gezet.

“De bond heeft zichzelf volledig in diskrediet gebracht met de recente regelgeving rond Metalist. Ik heb geen moraal om te werken voor een organisatie die zo opzettelijk Kharkiv kapotmaakt”, stelde Markevich op de officiële website van de club. Hij stond sinds februari aan het roer als bondscoach en moest zijn land laten presteren op Euro 2012. Het duel met Oranje, dat in 1-1 eindigde, was zijn laatste wedstrijd als bondscoach.

Bezig met laden …