voetbalzone

Oekraïne in oefeninterland met opgeheven hoofd ten onder tegen Brazilië

Erik van Dam11 okt 2010, 22:26
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 22:26
Advertentie
/

Oekraïne is er op de weg der oefeninterlands richting Euro 2012 niet in geslaagd om Brazilië te kloppen. In het Pride Park Stadium in het Engelse Derby, waar de twee landen elkaar ontmoetten, trok de vijfvoudig wereldkampioen aan het langste eind (2-0). Dani Alves en Alexandre Pato zorgden voor de doelpunten namens de Seleção, maar Brazilië bofte dat Ramires ontsnapte aan rood, Oleksandr Aliev zijn goal afgekeurd zag worden en Ruslan Rotan de paal trof.

Oekraïne oefende vrijdag al tegen Canada en eindigde dat duel op 2-2. Andriy Shevchenko raakte die avond geblesseerd en moest nu dan ook passen voor wat zijn 101ste interland had moeten worden. Zonder haar topscorer en boegbeeld deed de ploeg van Yuriy Kalintvintsev het ook nog heel behoorlijk. Ondanks het feit dat collega Mano Menezes begon met sterren als Robinho, Pato en Dani Alves was Aliev na een kwartier dicht bij de 0-1; Víctor duwde zijn vrije trap weg.

Even tevoren had Dani Alves een mooie doelpoging gewaagd, maar had de back zijn inzet net over het vijandelijke doel heen zien gaan. Na een tweede prima mogelijkheid voor David Luiz (volley over) trof Alves wél doel. Dit keer rondde de verdediger een vlugge counter af, die hij via Oleksandr Romanchuk binnen zag gaan. Oekraïne, dat tot dan toe iets te defensief speelde in Engeland, kroop uit haar schulp en zag direct dat Pato de paal raakte na zwak terugspelen van Anatoliy Tymoschuk.

/

Toch kwamen er kansen. Na voorbereidend werk van Oleg Gusev tikte Aliev binnen, maar tot zijn spijt keurde Martin Atkinson het doelpunt af omdat Artem Milevskiy een tegenstander hinderde. Iets eerder kwam Ramires goed weg met een waarschuwing; de middenvelder van Chelsea, die een zwakke partij speelde, bezeerde Artem Fedetskiy terwijl hij al geel op zak had. Vijf minuten na rust raakte Rotan de paal na een voorzet van Fedetskiy en kwam Brazilië opnieuw goed weg. Daarna toonde Menezes' formatie wel haar klasse en via Pato, die Vitaliy Mandzyuk het nakijken gaf en Andriy Dikan klopte, werd het nog 2-0.

Bezig met laden …