voetbalzone

Oekraïne ontkent komst Lippi: ‘De geruchten raken kant noch wal’

Thijs Post15 nov 2010, 15:51
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2010, 15:51
Advertentie

De Italiaanse media wisten het zondag welhaast zeker: Marcello Lippi, voormalig bondscoach van de nationale ploeg van Italië, zou zijn carrière voorzetten als keuzeheer van Oekraïne. Grigory Surkis, de hoogste baas van de voetbalbond van Oekraïne (FFU), verwijst de geruchten waarmee onder meer La Gazzetta dello Sport mee op de proppen kwam naar het rijk der fabelen. Dat meldt persbureau Reuters.

/

“Het raakt kant noch wal, aangezien we al een coach hebben voor de nationale ploeg”, wijst Surkis naar Yuriy Kalitvintsev, die in augustus werd aangesteld als tussenpaus. “De verhalen in de media hebben geen enkele basis. Waarschijnlijk blijft Kalitvintsev ook na de winterstop aan als trainer. Hij heeft gewoon wat positieve resultaten nodig.”

Volgens de Italiaanse pers zou er voor 62-jarige Lippi een riant salaris klaarliggen in Oekraïne. De Oost-Europeanen organiseren in 2012 het EK samen met buurland Polen en willen voor eigen publiek graag ver komen. Lippi is momenteel werkloos: na het WK in Zuid-Afrika trad de oefenmeester terug als bondscoach van Italië.

Bezig met laden …