voetbalzone

Oekraïne weet niets van peuken en glazen bier: ‘Misschien een provocatie’

Gijs Freriks16 jun 2016, 10:18
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2016, 10:18
Advertentie

Boulevardkrant BILD publiceerde onlangs een foto waarop te zien was hoe er in de doucheruimte van een kleedkamer ongeveer twintig sigaretten op de grond lagen. De peuken zouden na de interland tegen Duitsland (2-0) zijn opgestoken door spelers van Oekraïne, maar Artem Fedetskiy ontkent.

/

Naast sigaretten zouden er ook glazen bier zijn gevonden in het omkleedlokaal. “Ik heb de foto gezien, maar er is niets gebeurd. Wij zijn een normaal team en hebben geen spelers die alcohol drinken. Ik ben in de kleedkamer geweest en je moet mij dus maar geloven. Het is verkeerde informatie. Ik ken mijn medespelers. Maar misschien wil iemand ons provoceren”, aldus de 31-jarige rechtsback van Dnipro Dnipropetrovsk op de persconferentie.

“Geloof me: we zijn een team met discipline. We gedragen ons volwassen. Niet alleen in Oekraïne, maar ook in andere landen. Maar misschien moet je een DNA-test laten uitvoeren om te kijken wie de sigaretten heeft gebruikt”, lachte Fedetskiy, die zich met Oekraïne voorbereidt op de EK-groepswedstrijd van donderdagavond tegen Noord-Ierland.

Bezig met laden …