voetbalzone

‘Of het voor extra druk zorgt dat Xavi mij ziet als zijn opvolger? Integendeel’

Thijs Post08 dec 2015, 11:23
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2015, 11:23
Advertentie

Thiago Alcántara lijkt niet voor het geluk geboren. Vorig seizoen kampte de middenvelder met een zware knieblessure en dit voetbaljaar ging het lang goed, tot een week of drie geleden. De middenvelder van Bayern München liep weer een blessure op, al loopt het herstel dit keer voorspoedig en keerde hij dinsdag terug op de training. De 24-jarige Thiago wil nog dit kalenderjaar zijn comeback maken in het shirt van der Rekordmeister.

voetbalzone

“Ik had erop gerekend dat het veel erger zo zijn, maar gelukkig viel het mee”, vertelt Thiago tegen TZ. “Het zijn maar een paar weken die ik moet missen. Dat moet ik accepteren en daarna moet ik weer honderd procent fit zijn.” Daarna heeft hij twee hoofddoelen: alle prijzen pakken met Bayern München en met de nationale ploeg van Spanje op het EK spelen.

Icoon Xavi noemde Thiago in het verleden zijn opvolger. “Of dat zorgt voor druk? Integendeel, ik zie Xavi als leermeerster, op het veld en naast het veld. Het doet me goed dat mijn naam met hem in verband gebracht wordt. Iedere speler schrijft zijn eigen geschiedenis en de geschiedenis van Xavi was fantastisch.”

Bezig met laden …