voetbalzone

‘Of ik al met mijn hoofd bij het eerste van Ajax zit? Zou natuurlijk mooi zijn’

Peter Nusselder14 okt 2014, 09:10
Laatst bijgewerkt: 14 okt 2014, 09:10
Advertentie

Zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie laat nog even op zich wachten, maar zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax heeft Queensy Menig al achter de rug; tijdens het bekerduel met de amateurs van JOS Watergraafsmeer mocht de negentienjarige aanvaller invallen van Frank de Boer.

voetbalzone

Menig nam daarbij een doelpunt voor zijn rekening, maar speelt zijn wedstrijden verder voorlopig nog in Jong Ajax. De clubleiding en trainer De Boer lijken niettemin veel vertrouwen te hebben in de belofte, die onlangs tot overeenstemming kwam over een nieuwe verbintenis in Amsterdam en bijtekende tot medio 2019. Menig heeft het idee dat hij baat heeft bij de duels die hij uitvecht in de Jupiler League.

“Ik was vorig jaar nog weleens bang om duels in te gaan, maar dat is nu weg”, vertelt de aanvaller, die in acht competitiewedstrijden vier doelpunten voor zijn rekening nam, aan Ajax TV. “Ik voel me nu een stuk dichter bij het eerste”, geeft Menig aan. Het talent lijkt stiekem op een kans in de hoofdmacht te hopen. “Of ik al met mijn hoofd bij het eerste zit? Daar wil ik niet te veel rekening mee houden, maar het zou natuurlijk mooi zijn.”

Bezig met laden …