voetbalzone

'Of ik de komende weken rustig wil worden gebracht? Nee, liever niet'

Bart Kruyt16 sep 2012, 18:10
Laatst bijgewerkt: 16 sep 2012, 18:10
Advertentie

AZ had zondagmiddag weinig moeite met Roda JC Kerkrade en dat gaf Gertjan Verbeek de gelegenheid om twee spelers te laten debuteren: jeugdspeler Thomas Lam en zomeraankoop Markus Henriksen. Laatstgenoemde maakte direct indruk en hoopt zo snel mogelijk een basisplaats te kunnen veroveren: "Of ik de komende weken rustig wil worden gebracht? Nee, liever niet."

Henriksen werd overgenomen van het Noorse Rosenborg BK en kwam in de ploeg toen de eindstand (4-0) al op het bord stond. "Ik ben hier omdat ik wedstrijden wil spelen", benadrukt de Noor op de website van AZ. "Ik begrijp dat ik vandaag op de bank zat, vanwege de korte tijd die ik hier nu ben. Maar vanaf nu ga ik voor een basisplaats. Als ik deze week hard werk, hoop ik tegen NAC vanaf het begin te starten."

"Ik heb veel goede dingen over AZ gehoord", vervolgt Henriksen. "Jonge spelers komen en vertrekken vaak later naar hogere clubs, nadat ze in Alkmaar de kans hebben gekregen om zich te ontwikkelen. Club Brugge? Ja, daar had ik afgelopen winter bijna getekend. Het voelde alleen niet goed. Bij AZ was mijn onderbuik gevoel wel direct juist. Ik hoop hier mooie jaren te beleven."

Bezig met laden …