voetbalzone

‘Of ik er nog in geloof? Absoluut niet. Nul procent kans hebben we’

Erik van Dam17 feb 2016, 23:10
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2016, 23:10
Advertentie

AA Gent beleefde woensdag een opmerkelijke avond in de Champions League. De Belgische kampioen, die in de groepsfase zowel Valencia als Olympique Lyon wist voor te blijven, kwam op eigen veld met 0-3 achter tegen VfL Wolfsburg en leek op weg naar een treurig einde. In de laatste tien minuten scoorden de Buffalo’s echter toch nog tweemaal en dus is de uitgangspositie iets beter.

/

Ondanks de late comeback, die dus niet helemaal voltooid kon worden, is Hein Vanhaezebrouck pessimistisch over de kansen op de kwartfinales. “Of ik er nog in geloof? Absoluut niet. Nul procent kans hebben we”, sprak de hoofdtrainer van AA Gent na afloop aan Het Laatste Nieuws. Hij verbond er wel een ‘maar’ aan.

“Enkel als we eerst scoren, zal Wolfsburg wat beginnen twijfelen. Maar als we op deze manier zullen voetballen... dit is AA Gent niet. Er zijn te veel jongens onder hun niveau”, aldus de trainer. Hij gaf aan dat het tegen Club Brugge, waartegen tweemaal (competitie en beker) met 1-0 werd verloren de vooorbije weken, precies zo was. “Misschien moet ik andere keuzes maken, hoe spijtig dat ook is. Ik kan sommige spelers niet eindeloos krediet geven.”

Bezig met laden …