voetbalzone

'Of ik ga met een glas chocomel in een hoekje janken, of ik ga werken'

Matthijs van Laar27 jul 2016, 13:31
Laatst bijgewerkt: 27 jul 2016, 13:31
Advertentie
/

Peter Hyballa heeft het vooralsnog lastig in Nijmegen. De nieuwe coach van NEC maakt met zijn ploeg een moeizame voorbereiding door, waarvan onder meer een 5-1 nederlaag tegen buurman Achilles ’29 getuige is. De opvolger van de naar FC Groningen vertrokken Ernest Faber gaat echter niet bij de pakken neerzitten.

In gesprek met de NOS zegt Hyballa niet geschrokken te zijn van de matige prestaties in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Hij wijst op de kracht van tegenstanders als Hannover 96, Steaua Boekarest en Zulte Waregem, die stuk voor stuk te sterk waren. “Je kunt twee dingen doen: of ik neem een glas chocomel en ga in een hoekje zitten janken. Of ik ga werken. Ik kies voor het tweede.”

Hyballa heeft nog anderhalve week de tijd om zijn elftal klaar te stomen voor de competitiestart. Goed nieuws is in ieder geval dat Quincy Owusu-Abeyie de gelederen komt versterken. Hij werd begin deze week vastgelegd. “Quincy heeft nu twee weken getraind en moet nog fitter worden. Hij is goed aan de bal, heeft ervaring en is nu al een beetje een leider.”

Bezig met laden …