voetbalzone

‘Of je me een klootzak vindt of geweldig, dat interesseert me geen flikker’

Peter Nusselder11 jun 2014, 11:16
Laatst bijgewerkt: 11 jun 2014, 11:16
Advertentie

Zeker bij tegenstanders is Nigel de Jong waarschijnlijk niet de populairste speler die op de voetbalvelden rondloopt; de middenvelder van AC Milan en het Nederlands elftal schroomt niet om uit te delen en schuwt de duels niet. De ex-Ajacied kan zich niet druk maken om de mening van anderen.

voetbalzone

De Jong kwam op weinig positieve wijze in het nieuws nadat hij tijdens de WK-finale in 2010 een karatetrap uitdeelde aan zijn Spaanse opponent Xabi Alonso en zijn reputatie werd er niet beter op, toen hij een paar maanden later in het shirt van Manchester City zijn tegenstander Hatem Ben Arfa van Newcastle United een beenbreuk bezorgde.

Hoe de buitenwereld over hem denkt doet De Jong echter niets. “Dat interesseert me geen flikker”, geeft de controleur in duidelijke bewoordingen aan in gesprek met Sp!ts. “Of je me een klootzak vindt of een geweldige speler, dat maakt me echt niet uit”, benadrukt De Jong, die verder weinig woorden vuil wil maken aan zijn speelstijl. “Zwijgen is voor mij de beste remedie. Ik geef geen interviews om mezelf van wat dan ook vrij te pleiten of zo. Zo ben ik niet, ik houd gewoon mijn mond.”

Bezig met laden …