voetbalzone

‘Of Lewandowski meespeelt, maakt voor ons helemaal niets uit’

Erik van Dam27 okt 2015, 13:03
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2015, 13:03
Advertentie

VfL Wolfsburg bindt dinsdag in de DFB Pokal de strijd aan met Bayern München. Het wordt al de derde keer dit seizoen dat de twee tegenover elkaar staan. In augustus vochten ze om de Duitse Super Cup en wonnen die Wölfe na strafschoppen en een maand geleden won Bayern met liefst 5-1 in de competitie. Robert Lewandowski was toen de grote man met vijf goals in negen minuten.

voetbalzone

Klaus Allofs kan zich de wedstrijd nog herinneren, maar wil er niet te lang meer bij stil blijven staan. “Het maakt voor ons ook helemaal niets uit of Lewandowski vanavond wel of niet meespeelt. Bayern heeft ongelooflijk veel kwaliteit als ploeg, maar ook alle spelers voor zich hebben dat. Je moet als tegenstander goed voorbereid zijn en elkaar helpen waar nodig”, legt de algemeen manager van de Volkswagen-club uit.

“Ik denk wel dat wij de antwoorden in huis hebben, zoals we die ook hadden in München. De eerste 45 minuten hadden we gewoon een antwoord op Bayern. In de tweede helft lukte dat tien minuten niet, maar anderzijds deden we het weer heel goed tegen ze tijdens de Duitse Super Cup”, roept Allofs in herinnering. Naast Bayern waren alleen Manchester United en Borussia Mönchengladbach dit seizoen te sterk voor Wolfsburg.

Bezig met laden …