voetbalzone

‘Of mensen het nou leuk vinden of niet, ik doe altijd wat ik voel’

Daniel Cabot Kerkdijk07 feb 2014, 00:00
Laatst bijgewerkt: 07 feb 2014, 00:00
Advertentie

Daniel Alves maakte zich de afgelopen dagen niet bepaald geliefd bij de supporters van Barcelona. Na de thuisnederlaag tegen Valencia (2-3) gaf de verdediger aan dat het soms wel lijkt of de Catalanen een uitwedstrijd in het Camp Nou spelen, omdat er geen positieve band tussen spelers en supporters zou zijn. De Braziliaan uitte woensdagavond, na het bekerduel met Real Sociedad (2-0) wederom kritiek. Hij zette vraagtekens bij het half lege Camp Nou. Er waren nog geen 39.000 toeschouwers.

voetbalzone

"Als ze niet naar het stadion komen, zijn het geen echte fans", claimde Alves na het fluitsignaal. “Zodra er een slecht resultaat wordt geboekt, zijn de fans meteen pessimistisch. Daar heeft niemand wat aan. Degenen die niet naar het stadion komen zijn blijkbaar niet zo cule als ze zeggen dat ze zijn. De mensen die aan dit team twijfelen, kunnen beter niet komen.” Via social media was er vervolgens volop kritiek op Alves, die eraan werd herinnerd dat het een werkdag betrof en dat het late aanvangstijdstip van 22.00 uur ook niet bijster uitnodigend was.

Via Instagram reageerde Alves donderdagavond op de kritiek van de socios. “Ik weet dat mijn uitlatingen voor veel ophef hebben gezorgd en ook dat er veel onzin wordt geschreven. Ik wil dat de fans weten dat het alleen tussen jullie en ons gaat. Als we geen eenheid vormen, dan zullen we niet onze doelstellingen bereiken. Uiteindelijk is Barcelona van iedereen. Iedereen moet voor zichzelf uitmaken wat hij of zij doet, want dat doe ik ook. Of mensen het nou leuk vinden of niet, ik doe altijd wat ik voel.”

Bezig met laden …