voetbalzone

‘Of Milik bij PSV zou passen? Ik heb daar niet eerder over nagedacht’

Erik van Dam17 mrt 2016, 09:11
Laatst bijgewerkt: 17 mrt 2016, 09:11
Advertentie

PSV en Ajax zijn momenteel de nummers één en twee van de Eredivisie en kennen in Luuk de Jong en Arek Milik hun meest trefzekere spelers. De Jong was al goed voor negentien goals, terwijl Milik er vijftien achter zijn naam heeft staan. Zondag doen de twee hard hun best om hun team aan een voorsprong te helpen in de titelrace en Youri Mulder is benieuwd hoe dat uit zal pakken.

/

In oktober won PSV met 1-2 in Amsterdam, maar ontbrak De Jong. Milik mocht in die wedstrijd twintig minuten meedoen als invaller en scoorde niet. Zondag zijn ze allebei present, als er geen gekke dingen gebeuren, en kijken de fans van beide teams hoopvol naar de spitsen om hun team bij de hand te nemen. Mulder zegt dat hij Milik geen ‘complete spits’ vindt en De Jong juist wel.

Toch is de analyticus niet van mening dat Milik niet goed genoeg is. “Hij heeft al een hele ontwikkeling gehad. Is op avontuur geweest in het buitenland. Milik is eigenlijk nu aan zo'n avontuur bezig. Hij is nog lang niet op z’n top”, klinkt het in gesprek met de NOS. “Of Milik bij PSV zou passen? Ik heb daar niet eerder over nagedacht, maar ik denk dat hij het daar goed zou doen.”

Bezig met laden …